29 Aug 2017

‘Eating for 2 degrees' – WWF & Duurzame voeding

Update on WWF Livewell Plates

In 2011 WWF-UK published its first Livewell Plate, which brought the sustainable diets debate to the attention of the public. Livewell Plates is WWF-UK’s project to show that changing our diet can make a major contribution to reducing the environmental impact of our food system. Following the Paris climate agreement, WWF-UK decided it was time to update Livewell Plates. The new Livewell Plates demonstrate that by adopting a sustainable diet it is possible to limit global warming to less than 2 degrees.

Update Livewell Plates: opzoek naar een duurzaam & gezond dieet

De Livewell Plates geven de inwoners van de UK praktische tips en handvaten om invulling te geven aan een duurzaam dieet. Ze laten zien wat zij moeten eten tussen nu en 2030 om de doelstellingen in het ‘Parijs akkoord’ te behalen.

Blonk Consultants heeft samen WWF UK geanalyseerd hoe dit duurzame dieet eruit ziet voor de UK. Deze analyse is uitgevoerd met behulp van Optimeal®, waarbij zowel de milieu-impact als de nutritionele waarden van voedingsmiddelen in beschouwing zijn genomen. Het doel was om een dieet te vinden dat zo weinig mogelijk aanpassingen nodig heeft, maar wel duurzaam is. Het resultaat zijn Livewell Plates voor volwassenen (18-64), adolescenten (10-17), ouderen (65-84) en veganisten (18-64).

Milieu-impactcategorieën

Naast broeikasgasemissies zijn ook andere milieu-impactcategorieën meegenomen in het onderzoek, waaronder watergebruik en landgebruik.

Rapport:

'Eating for 2 degrees - New and updated livewell plates'

Download rapport

More information

If you have any questions about this project or want to know more about sustainable diets, please contact Caroline te Pas at caroline@blonksustainability.nl or +31 (0)182 579970.